Glavna djelatnost poduzeća Wirac.Net d.o.o. je distribucija mrežne opreme kao i projektovanje te izgradnja žičnih kao i bežičnih računarskih te telekomunikacijskih mreža. Posebno smo specijalizirani za projektovanje te izgradnju bežičnih računarskih te telekomunikacijskih mreža. U skladu s tim i program distribucije je specijaliziran te fokusiran na bežične mreže. Naš cilj nije samo prodati opremu, naš cilj je ponuditi Vam kompletno rješenje. U skladu s tim možemo Vam ponuditi sve što je potrebno za vašu mrežu, prvo oprema – (aktivna oprema, antene, sve vrste kablova, konektori, vanjska montažna kućišta, nosači, sva prateća oprema i još mnogo toga) a onda i savijete kako da dobijete najbolje moguće performance vaše mreže.

Zastupnici smo i distributeri vodećih kompanija koje nešto znače u svijetu bežičnih mreža. Svu opremu u našem prodajnom programu u pravilu imamo na lageru, te isporuka uglavnom ide brzom poštom u roku 24 sata od prijema vaše narudžbe.

TP-Link (tp-link.com), vodeći, najpoznatiji kao i najkvalitetniji kineski proizvođač wireless i wired opreme jako rasprostranjene na ovim područijima. Svojim proizvodnim programom pokriva područije kućne elektronike žične i bežične, od malih swicheva do wireless routera adsl modema PCI kartica itd., do opreme namijenjene poslovnom tržištu, od vrlo moćnih upravljivih swicheva do opreme namijenjene povezivanju optičkim vlaknima (media konverteri, optički moduli itd. ) Wirac.Net d.o.o. U svojoj ponudi ima praktički kompletan proizvodni program TP-linka (u pravilu na lageru) te je u stanju ispuniti sve vaše zahtijeve za takvom opremom. Imamo dugoogodišnje iskustvo i u radu sa ovom opremom te Vas pozivamo da nam se obratite sa problemom, daćemo sve od sebe da vam ponudimo adekvatno rješenje.

Ubiquity (ubnt.com), specijalizovani američki proizvođač wireless opreme, vrlo kvalitetan, izuzetno dobar omjer kvaliteta cijena, zaista vrhunska oprema po izuzetno povoljnim cijenama. Radi se o najbrže rastućoj wireless kompaniji u svijetu u 2010 godini. Osim aktivnih uredjaja ima i proizvodnju vrlo kvalitetnih antena, te se jednostavno nemože zaobići kad je riječ o bežičnom komuniciranju. Izuzetno poznat kada je riječ o klijentskoj opremi na 5GHz područiju.

Draka, jedan od najpoznatijih proizvođača kablova u svijetu, njemački proizvođač, proizvodi od mrežnih UTP FTP i SFTP kablova raznih kvaliteta do vrlo kvalitetnih koaxialnih kablova (MFC200, 240 i 400) za prenos signala velikih frekvencija. Naravno uz kvalitetne kablove smo vam u mogućnosti ponuditi i vrlo kvalitetne odgovarajuće konektore.